Dom zdravlja Čapljina dobio novi sustav grijanja

Koncem svibnja Čapljinski portal pisao je o tome kako se radi na sanaciji krovišta u Domu zdravlja u Čapljini.

Riječ je o poduhvatu koji je, zahvaljujući velikodušnoj donaciji Vlade RH, uspješno završen.

Ali to nije sve. Dom zdravlja Čapljina u 2024. godini ima veliki niz projekata s kojima je započeo, a neki su već u veljači tekuće godine i završeni.

Projekt Grada i Doma zdravlja Čapljina

Kroz partnerski rad između Dom zdravlja Čapljina i Grada Čapljine, uspješno su zamijenjene dotrajale cijevi za grijanje i implementirana moderna dizalica topline.

Kako je istaknuo ravnatelj ove ustanove prim. dr. spec. pedijat. Tihomir Knežević uspješno je završen drugi projekt.

”Zamijenili smo dotrajale cijevi za grijanje koje su bile stare više od 20 godina i to na način da smo podigli standard na novo, energetski učinkovitije i ekološki prihvatljivije razine. Ovaj projekt obnove uključivao je zamjenu tih cijevi koji su otporni na izazove i minuse tijekom hladnih zimskih mjeseci”, kazao je Knežević za Čapljinski portal.

Instalacija moderne dizalice topline

Svaki projekt sam po sebi je važan, a u ovom projektu najvažniji korak bila je instalacija moderne dizalice topline.

”Radovi na obnovi trajali su malo duže od 15 dana tijekom koji su stručnjaci marljivo radili u cilju da osiguraju da svaki korak projekta bude izveden s najvišom razinom preciznosti i kvalitete. To je svakako rezultiralo brzom i učinkovitom obnovom cijevi i cijelog sustava”, ističe Tihomir Knežević.

Uz grad Čapljinu podrška je došla i od državne razine pa je ovaj projekt osim grada Čapljine imao i financijsku potporu koja je omogućila realizaciju ideje i zamjenu dotrajalih stvari.

”Sada, s novim sustavom grijanja i dizalicom topline, možemo biti sigurni da će naš Dom zdravlja pružati ugodnu atmosferu tijekom cijele godine, bez obzira na vanjske temperature. Zahvaljujući ovoj suradnji, možemo se osloniti na kvalitetnije i modernije zdravstvene usluge koje su prilagođene potrebama svih nas”, zaključio je razgovor za Čapljinski portal ravnatelj Doma Zdravlja Tihomir Knežević.

Uz sve navedene, ovaj put i završene, projekte, Dom zdravlja Čapljina kontinuirano radi na implementaciji brojnih drugih inicijativa koje će dodatno unaprijediti kvalitetu zdravstvene skrbi.