Dom zdravlja Čapljina novom tehnologijom značajno unaprijedio skrb o najmlađim pacijentima

Radosno obavještavamo javnost da smo uveli novu tehnologiju koja značajno unapređuje skrb o našim malim pacijentima. Transkutani bilirubinometar predstavlja revolucionarni alat koji omogućava praćenje vrijednosti ukupnog bilirubina kod novorođenih beba bez potrebe za uzorkovanjem krvi.

Jedan od najvećih izazova u skrbi o novorođenčadi je praćenje razine bilirubina u krvi, posebno kod beba koje su podložne hiperbilirubinemiji. Tradicionalno, to je zahtijevalo uzorkovanje krvi, što je povezano s neugodnošću za bebu i stresom za roditelje. Međutim, s uvođenjem transkutanog bilirubinometra, ovaj proces postaje brži, jednostavniji i manje invazivan.

Transkutani bilirubinometar omogućava medicinskom osoblju da jednostavno postavi uređaj na kožu djeteta, obično na čelo ili gornji dio prsa, i da brzo i precizno očita vrijednosti ukupnog bilirubina. Ova tehnologija eliminira potrebu za vađenjem krvi, smanjujući nelagodu i rizik od komplikacija kod novorođenčadi.

Osim što smanjuje bolne procedure za bebe, uvođenje transkutanog bilirubinometra također značajno smanjuje komplikacije povezane s hiperbilirubinemijom. Praćenje razine bilirubina postaje brže i učinkovitije, omogućavajući medicinskom osoblju da pravovremeno reagira i poduzme odgovarajuće mjere kako bi se spriječile komplikacije.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima koji su podržali uvođenje ove inovativne tehnologije u našu ustanovu. Njihova podrška omogućila nam je da pružimo kvalitetniju i sigurniju skrb o našim malim pacijentima, čineći njihovo boravak u našoj ustanovi što ugodnijim i manje stresnim za njih i njihove obitelji. Nastavit ćemo se posvećivati unaprjeđenju medicinske skrbi i korištenju najnovijih tehnoloških dostignuća kako bismo osigurali najbolje moguće rezultate za naše male pacijente.